Tuesday, March 11, 2014

Permainan Aktif Untuk Kanak-Kanak


saya beli mainan bola keranjang untuk siti aisyah dengan harga rm10 dekat giant. dekat tesco rm50. bagi saya mahal cukuplah sekadar mainan yang murah dan sederhana. almaklumla kan , mainnya sekejap je. sekarang ni pun dia dah kurang nak main mainan dia,. pegi mana-mana pun dia dah tak endah pasal mainan.

yang dia tahu berlari sana sini sambil menjerit-jerit. pantang tengok mainan yang berpusing-pusing kat mall mesti nak  naik. terpaksa la abi ngan ibu sediakan syiling!

bagi saya bola keranjang ini pun bagus untuk merangsang perkembangan minda anak.  boleh meningkatkan tahap kemahiran ingin mencuba.

yea, siti aisyah cuba sebaik mungkin untuk baling bola tapi bukan baling tapi berdiri dan cuba masukkan bola. memang tak dapat la. masih berusaha dan tak putus asa.

akhirnya penat usaha " kusi...kusi "..berlari-lari ambil kerusi.. memang sah-sah la bola tu masuk! 

aduyai anak...beginilah jadinya bila sel-sel otak berkembang!


notakaki: asal main bola je mesti gollll !

2 comments:

Amal Salleh said...

bijak bijak

kamardiah said...

ok...good idea,boleh cuba utk anak2 sy ni.